Hoe herken je de oplichting van huis uitgevers (PCH) (2024)

Is die PCH-prijs legitiem? Hier is hoe te vertellen.

Heb je ooit een e-mail, telefoontje of brief van Publishers Clearing House ontvangen waarin stond dat je een grote winnaar was? Als dat zo is, is het belangrijk om te weten hoe het verschil te zien tussen een legitieme prijswinst en een scam op sweepstakes .

Als je een dubieuze winmelding hebt ontvangen, stel je jezelf misschien vragen als:

  • "Ik heb zojuist een bericht ontvangen in de post van uitgeverij Clearing House, die beweert dat ik een prijs in de vorm van een prijsvraag heb gewonnen." Is dit echt? "
  • "Ik ontving een prijskennisgevingbrief samen met een cheque van Publishers Clearing House om de kosten te dekken. Heb ik echt gewonnen?"
  • 'Publishers Clearing House blijft maar bellen en zegt dat ik $ 100.000.000 heb gewonnen.Zij zeggen dat ik 1% belasting moet betalen voordat ze de prijs vrijgeven.Wat moet ik doen?'

Geeft een van deze winmeldingen aan dat u echt een jackpot van het Uitgevershokje heeft gewonnen?

6 manieren om PCH-zwendel te herkennen en te voorkomen

Uitgevers Clearing House-sweepstakes zijn legitiem , maar er zijn veel zwendel die de PCH-naam gebruiken. Dus hoe kunt u zien wanneer u echt de sweepstakes van Publishers Clearing House wint en wanneer u wordt opgelicht?

Oplichters zijn bedreven in het laten geloven dat mensen echt verbonden zijn met Publishers Clearing House als ze dat niet zijn. PCH is een populair doelwit van hun oplichting omdat mensen bekend zijn met het bedrijf en willen geloven dat ze echt een prijs hebben gewonnen.

Maar een legitiem ogende winmelding zou niet genoeg moeten zijn om u te laten geloven dat u een grote winnaar bent.

Logo's kunnen worden gekopieerd, namen van legitieme PCH-medewerkers zijn te vinden op Google, handtekeningen kunnen worden vervalst. U moet bekend zijn met hoe PCH zijn grote winnaars echt op de hoogte brengt.

Hier zijn zes tips om PCH-zwendel te herkennen:

1. PCH e-mailt niet of roept zijn grote winnaars

Als u een e-mail, een telefoontje of een bulkmail ontvangt waarin staat dat u een grote prijs hebt gewonnen van PCH, is dit een oplichterij.

Volgens de PCH-website: "Alle PCH-prijzen van $ 500 of meer worden toegekend door een gecertificeerde of uitdrukkelijke brief of door onze beroemde Prize Patrol naar onze keuze." U weet dus dat als u een prijsmelding ontvangt via een andere methode dan een gewaarmerkte e-mail of een persoonlijke beloning, u wordt opgelicht.

2. U hoeft nooit te betalen om een ​​legitieme PCH-overwinning te ontvangen

Oplichters persen geld van u af in ruil voor een belofte van een prijs die nooit werkelijkheid wordt. De waarheid is dat je nooit, ooit zult moeten betalen om een ​​prijs voor prijsvragen te ontvangen, van Publishers Clearing House of een ander bedrijf.

3. Geef geen vertrouwelijke informatie op wanneer u binnenkomt

U hoeft Publishers Clearing House uw adres, bankrekeningnummer, rijbewijsnummer of andere vertrouwelijke informatie niet te geven wanneer u voor het eerst incheckt. U moet mogelijk een beëdigde verklaring invullen om te controleren of u in aanmerking komt als u wint, maar niet wanneer u voor het eerst bent ingeschreven of wanneer u voor het eerst op de hoogte wordt gesteld dat u een winnaar bent.

4. Een cheque betekent niet dat u hebt gewonnen

Oplichters doen soms het voorkomen alsof u "echt" voor uw prijs betaalt door een cheque over te maken en u te vragen om een ​​deel van het geld terug te sturen. Ze bieden tenslotte het geld, toch? Fout.

Die cheques zijn niet legitiem en u blijft achter met de rekening. Lees meer over cheque-oplichting voor meer informatie.

5. Doe je onderzoek voordat je reageert

Er zijn enkele stappen die u kunt nemen om uw prijswinst te verifiëren . Sommigen van hen nemen nooit geld op om een ​​prijs te ontvangen en gebruiken Google om naar soortgelijke winmeldingen te zoeken die als consumentenzwendel bij consumentenorganisaties zijn gemeld. Voordat je op een bericht reageert, moet je deze stappen ondernemen om jezelf te beschermen

6. U kunt uw zeggenschap altijd bevestigen bij het opruimen van uitgevers

Als u de bovenstaande stappen hebt gecontroleerd en nog steeds niet zeker weet of uw winstmelding legitiem is, kunt u rechtstreeks contact opnemen met PCH om hen te vragen uw prijs te verifiëren. Gebruik NIET de telefoonnummers of e-mailadressen die zijn opgenomen in uw winstmelding; oplichters nep die informatie om hun slachtoffers te misleiden.

PCH Scams op Facebook

Facebook is een fantastische tool voor fans van sweepstakes, maar het kan ook een broedplaats voor oplichting zijn. Een van deze veel voorkomende oplichting is het gebruik van nep-pagina's van het Uitgevers-Clearing House.

De zwendel werkt ongeveer zo: maak mannen een Facebook-pagina die het uiterlijk van een echte PCH-pagina of een persoonlijke pagina van een van de werknemers van PCH nabootst. Ze stelen bedrijfslogo's, hun kleurenschema, foto's van Prize Patrol-leden en meer om hun valse pagina er betrouwbaar uit te laten zien.

PCH-fans vinden en volgen de pagina, en het enige wat de oplichters moeten doen is hen een bericht sturen en vertellen dat ze een prijs hebben gewonnen. Ze vragen vervolgens om geld voordat ze hun 'winsten' kunnen claimen. Slachtoffers geven geld af, maar zien nooit een prijs.

Om jezelf te beschermen tegen deze oplichting, leer hoe je valse Facebook-pagina's kunt herkennen en voorkomen . En onthoud: PCH informeert winnaars nooit via Facebook-berichten.

Als je Publishers Clearing House op Facebook wilt volgen, vind je hun officiële pagina's door deze lijst te gebruiken op de website van PCH: Facebook Scams: Friend or Faux? . Als u Publishers Clearing House wilt volgen, gebruikt u een van die pagina's.

Nog steeds niet zeker? Krijg meer tips rechtstreeks van PCH.com

Publishers Clearing House werkt ijverig om oplichting te bestrijden, zowel door met wetshandhavers samen te werken als door openbaar onderwijs. Voor meer tips over het vermijden van Clearing House-oplichterijen van uitgeverijen, gaat u naar de sectie Contest Integrity van de website van Publishers Clearing House, PCH.com.

Ben je Scammed?

Als je dit artikel te laat hebt gelezen en je al geld hebt gestuurd naar een OPC-artiest, neem je contact op met je lokale politiebureau. Je zult ook extra voorzichtig moeten zijn in de toekomst, omdat oplichters mensen beschouwen die zijn opgelicht als een gemakkelijke prooi, en de kans is groot dat je weer een doelwit bent.

Als je merkt dat je op tijd wordt opgelicht en geen geld hebt gestuurd, bekijk dan deze top 7-plaatsen om zwendel oplichting te melden . U kunt ook deze stappen volgen om een ​​zwendel rechtstreeks aan Publishers Clearing House te melden.

Hoe herken je de oplichting van huis uitgevers (PCH) (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Aron Pacocha

Last Updated:

Views: 6750

Rating: 4.8 / 5 (48 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Aron Pacocha

Birthday: 1999-08-12

Address: 3808 Moen Corner, Gorczanyport, FL 67364-2074

Phone: +393457723392

Job: Retail Consultant

Hobby: Jewelry making, Cooking, Gaming, Reading, Juggling, Cabaret, Origami

Introduction: My name is Aron Pacocha, I am a happy, tasty, innocent, proud, talented, courageous, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.